ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده و پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، بعدازظهر یکشنبه جزئیات کامل «عملیات چکش نیمهشب» را تشریح کردند که به گفته آنها در «عرض ۲۵ دقیقه» سه تاسیسات هستهای مهم ایران را با استفاده از هواپیماهای رادارگریز و بمبهای سنگرشکن تخریب کرد.
ژنرال کین توضیح داد که تعداد بیشتری از هواپیماها نسبت به آنهایی که درنهایت به ایران حمله کردند، از ایالت میسوری به سمت ایران به پرواز درآمدند، اما اکثر آنها بهعنوان «فریب» به سمت غرب منحرف شدند.
آقای کین افزود: «اما هفت فروند بمبافکن بی-۲ (B-2) در پروازی ۱۸ ساعته و با چند بار سوختگیری هوایی بهسوی ایران ادامه مسیر دادند.»
او توضیح داد که هواپیماهای جنگنده اسکورت از جهتی دیگر به این بمبافکنها ملحق شدند. ایالات متحده همچنین حملات سایبری، آتش پیشدستانه توسط جنگندههای نسل چهارم و پنجم، و شلیک ۲۴ موشک تاماهاوک از یک زیردریایی را بهطور همزمان برای منحرف کردن توجه ایران به کار گرفت تا بمبافکنهای بی-۲ بتوانند به سمت تأسیسات هستهای فردو و نطنز پیشروی کنند.
او گفت که در مجموع ۷۵ سلاح هدایتشونده دقیق در این عملیات به کار رفت. بنا به گفته آقای کین، دهها فروند موشک تاماهاوک نیز از زیردریایی ایالات متحده به سمت اهدافی در مرکز ایران شلیک شد که به تأسیسات هستهای اصفهان اصابت کردند.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا افزود: «در ابتدا، حدود ساعت ۱:۴۵ بامداد به وقت ایران، بمبافکنهای بی-۲، دو بمب سنگرشکن ۳۰ هزار پوندی (۱۳۶۰۰ کیلوگرمی) از نوع MOP (مهمات نفوذگر عظیمالجثه) را روی فردو رها کردند. سپس ۱۴ بمب دیگر از همین نوع روی تأسیسات نطنز و فردو انداخته شد.»
ژنرال کین گفت که ارزیابی نهایی از خسارت واردشده به تأسیسات فردو هنوز کامل نشده و همچنان در حال انجام است و به نظر میرسد که نهایی شدن این گزارش تا پایان روز یکشنبه یا دوشنبه طول بکشد.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تاکید کرد: «این عملیات محرمانه بود و بسیاری در واشنگتن از آن بیاطلاع بودند.»
او خاطر نشان کرد که روی هم رفته، بیش از ۱۲۵ فروند هواپیما از نیمهشب جمعه از جمله بمبافکنهای بی-۲، تانکرهای سوخترسان، هواپیماهای طعمه، شناسایی و جتهای جنگنده در این حمله شرکت داشتند ولی برای هدف گرفتن تاسیسات هستهای ایران، حضور ۲۵ دقیقهای جنگندهها و بمبافکنها در آسمان ایران کافی بود.
پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده هم در این نشست تاکید کرد که در عملیات «چکش نیمهشب» هیچ فرد ایرانی اعم از نظامی و غیرنظامی هدف قرار نگرفته است و تنها تأسیسات هستهای هدف این حمله بودهاند.
به گفته آقای هگست، تمامی تسلیحات مورد استفاده به طور دقیق به اهداف مورد نظر اصابت کردند و آمریکا معتقد است این حمله باعث تخریب تأسیسات نطنز و فردو شده است.
وزیر دفاع آمریکا افزود که آمریکا بهدنبال تغییر رژیم در ایران نیست و ترجیح میداد با ایران به توافق جدیدی دست یابد، اما دونالد ترامپ تشخیص داد که مذاکرات به بنبست رسیده و جمهوری اسلامی تمایلی به عقبنشینی از مسیر دستیابی به سلاح هستهای ندارد.
او به ایران هشدار داد که در صورت حمله به نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، با پاسخ بسیار شدیدتری از سوی آمریکا روبرو خواهد شد.
با این حال، او تلویحا گفت که اگر ایران از حمله به نیروهای آمریکایی خودداری کند، احتمال دارد که مداخله نظامی آمریکا در این مرحله به پایان رسیده باشد چراکه «جاهطلبی هستهای ایران از میان رفته است».