امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه دو شهروند آن کشور را که از سه سال پیش در ایران به اتهام جاسوسی زندانی هستند، «گروگان» توصیف کرده و گفته است که دولتش برای آزادی آنها خستگیناپذیر تلاش میکند.
سیسیل کوهلر، معلم ادبیات ۴۰ ساله اهل شرق فرانسه و شریک زندگیاش ژاک پاریس، که در دهه ۷۰ زندگیاش است، در تاریخ ۷ مه ۲۰۲۲ در آخرین روز یک سفر توریستی به ایران دستگیر شدند. امروز سومین سالگرد بازداشت این زوج است.
آقای مکرون با تاکید بر اینکه فرانسه بطور «خستگیناپذیر» برای آزادی این زوج فعالیت میکند، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به خانوادههایشان اطمینان میدهم که حمایت ما تزلزلناپذیر است.»
به گفته خانوادههای کوهلر و پاریس، این زوج در شرایط بسیار سختی زندانی هستند.
نومی، خواهر سیسیل کوهلر، که کمپین آزادی او را هدایت میکند، میگوید: «سیسیل و ژاک هر روز بیشتر احساس استیصال میکنند و خوشبینی کمتری دارند.»
بنابر گزارشها این زوج فرانسوی در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری میشوند که گفته میشود در کنترل وزارت اطلاعات است.
طی دو سال اخیر چندین نفر از زندانیان فرانسوی در ایران آزاد شدهاند که آخرین آنها، الیویه گراندو است؛ او بعد از بازداشت به اتهامات امنیتی در سال ۲۰۲۲، کمتر از دو ماه پیش آزاد شد.
به این ترتیب، سیسیل کوهلر و ژاک پاریس آخرین زندانیان فرانسوی در ایران هستند که در مورد آنها اطلاعرسانی شده است.
سسیل کوهلر، معلم و عضو فدراسیون آموزش و فرهنگ سندیکای نیروی کار فرانسه و همسرش، ژاک پاریس که در اردیبهشت ۱۴۰۱ به عنوان گردشگر به ایران سفر کرده بودند، همزمان با تجمعات روز جهانی کارگر در ایران بازداشت شدند.
حکومت ایران بعدا خانم کوهلر و همسرش را متهم کرد که سفر آنها «برای آماده کردن شرایط برای انقلاب و سرنگونی رژیم اسلامی ایران» بوده و این دو رسما با اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» رو به رو شدند.
«اعترافات» تلویزیونی هم از این دو در ایران پخش شد که دولت فرانسه آن را «شرمآور» خواند و نهادهای مستقل صنفی و کارگری در ایران آن را بخشی از «سناریوسازیهای تکراری وزارت اطلاعات علیه فعالان کارگری و سندیکایی» دانستند.
این زوج جزو اروپاییها و دو تابعیتیهایی هستند که همچنان در ایران نگهداری میشوند. کشورهای غربی زندانی کردن شهروندانشان در ایران را «استراتژی عمدی گروگانگیری» برای گرفتن امتیاز از کشورهای متبوعشان میدانند.
ایران خردادماه ۱۴۰۳ حمید نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت که در سوئد زندانی بود، را با سعید عزیزی، زندانی دو تابعیتی ایرانی سوئدی مبادله کرد.
آقای عزیزی در حال گذراندن دوران محکومیت پنج ساله خود در زندان اوین بود.
احمدرضا جلالی شهروند ایرانی سوئدی که در سال ۲۰۱۷ به اتهام جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم شد، همچنان در ایران در زندان به سر میبرد.
کمتر از یک ماه پیش وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا هفت فرد ایرانی و دو سازمان را در ارتباط با بازداشت شهروندان این اتحادیه در ایران تحریم کردند.