12.8 C
Paris
Thursday, October 10, 2024

۴۰ زن آلمانی وابسته به داعش در مسیر بازگشت به آلمان

بنابه گزارش صدای آلمان، برنامه تلویزیونی “اشپیگل تی‌وی” دو تن از ۴۰ زن وابسته به گروه داعش از آلمان را در شمال سوریه ملاقات کرده و در این باره گزارش داده است.

تیم اشپیگل تی‌وی تصاویر مروه آیدین از هامبورگ و ساندرا مایر از مونیخ را که به سوریه رفته‌اند، منتشر کرده و از قول آنها نوشته است که زنان آلمانی وابسته به گروه داعش می‌خواهند هر چه زودتر به آلمان بازگردند.

این زنان جوان با فرزندان خود در اردوگاهی در شمال سوریه در شهر قامشلی محبوس‌اند. در این اردوگاه حدود ۴۰۰ تن از همسران وابسته به اعضای گروه داعش با فرزندان خود به سر می‌برند. از ۴۰۰ زندانی زن حدود ۴۰ تن از آنان آلمانی هستند.

ساندرا مایر از مونیخ گفته است: «آرزوی من این است که با فرزندان خود به آلمان برگردم تا آنها بتوانند در آرامش زندگی خوبی داشته باشند.»

دوست ساندرا مروه از یک زندگی “وحشتناک” صحبت می‌کند. اما منظور او از زندگی وحشتناک خود با افراد گروه داعش نیست، بلکه زندگی‌اش دراردوگاه کردهای سوریه در قامشلی است. او در شرح وضعیت خود می‌گوید: «من دچار افسردگی شدم و دیگر نمی‌توانم چادرهای اردوگاه را تحمل کنم»

زن جوان آلمانی مروه آیدین از هامبورگ در صحبت‌های خود به تیم اشپیگل تی‌وی گفته است که احساس می‌کند دولت آلمان او را به حال خود رها کرده و کاری برای او انجام نداده است. او در ادامه گفته است: «هر انسانی حق دارد از یک شانس دوم در زندگی خود برخوردار شود. اما دولت آلمان این شانس را از او دریغ کرده است.»

آیدین سال ۲۰۱۴ به همراه دوست خود بلال زاگارتی که یک جنگجوی داعشی بود به سوریه رفت. هر دو در سوریه ازدواج کردند و در آن زمان یوسف اولین فرزند آنها در رقه به دنیا آمد. آیدین پسر دومش الیاس را درست شش ماه قبل از اینکه شوهرش در یک بمباران کشته شود به دنیا آورد.

این زن جوان نمی‌خواهد در مورد جنایاتی که توسط گروه داعش انجام گرفته بشنود اما ادعا می‌کند: «من چهار دیواری خود را داشتم، فرزندم و شوهرم را داشتم. من خوشبخت بودم و به چیز دیگری دلبسته نبودم و علاقه‌‌ای نداشتم».

ساندرا مایر از مونیخ هم حرف‌های مشابهی می‌زند. او هم در آن زمان در رقه، پایتخت غیر رسمی داعش زندگی می‌کرده و به گفته خودش زندگی خوبی را هم داشته تا اینکه در یک حمله هوایی دادگاه شهر آسیب دید و او پس از آن فقط می‌خواسته آنجا را ترک کند.

آیدین ادعا می‌کند که پس از مرگ شوهرش و تولد فرزند دومش داوطلبانه گروه داعش را ترک کرده است و هیچ گونه تهدیدی برای امنیت آلمان به حساب نمی‌آید.

اشپیگل در پایان گزارش خود این پرسش را طرح کرده است که «آیا زنان وابسته به گروه داعش آنگونه که خود ادعا دارند، واقعا بی‌خطرند و آیا آنها از دست گروه داعش فرار کرده‌اند؟ یا اینکه از درگیری نیروهای ائتلاف ضد داعش با جنگجویان داعش در رقه آنجا را ترک ‌کرده‌اند؟

به نوشته اشپیگل کارشناسان اداره پلیس جنایی آلمان به هیچ وجه متقاعد نشده‌اند که آنها تفکرات و ایدئولوژی داعش را کنار گذاشته باشند و به همین خاطر هم می‌خواهند یکایک پرونده‌ها را به دقت مورد بررسی قرار دهند.

اشپیگل در پایان گزارش خود از سرنوشت دو زن جوان آلمانی می‌نویسد و این‌که هنوز کاملا مشخص نیست ساندرا مایر و مروه آیدین در چه زمانی به خانه باز خواهند گشت؟

حکم آزادی یک زن وابسته به داعش در آلمان
در ارتباط با سرنوشت “زنان آلمانی وابسته به گروه داعش” تحول جدیدی هم در آلمان اتفاق افتاده است.

برای نخستین بار روز جمعه (۲۵ مه / ۴ خرداد) دیوان عالی جرائم عادی وجنایی آلمان (Bundesgerichtshof) حکمی صادر کرد که می‌تواند مرجعی برای برائت زنان آلمانی وابسته به گروه تروریستی داعش شود.

حکم جلب زیبل ح. که همسر یک داعشی بود لغو شد. زیبل مدتی در یک زندان عراق به‌سر می‌برد و در ماه آوریل سال جاری به آلمان تحویل داده شده بود.

در این حکم آمده است که زندگی داوطلبانه در مناطق تحت اشغال داعش و ازدواج با یک عضو داعش خود ‌به ‌خود دلیلی بر تروریست بودن فرد نیست.

مقامات امنیتی از لغو حکم زیبل ابراز نگرانی کردند و گفتند که با این حکم زنان وابسته به گروه داعش از اتهام تروریسم مبرا خواهند شد.

AriaNews
AriaNewshttps://aria.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط