عادل عبدالمهدی، نخستوزیر عراق، در مصاحبهای جدید درباره حملات یکماه گذشته به گروه حشد الشعبی گفت این احتمال وجود دارد که “دشمنان بسیاری، از جمله سازمان مجاهدین خلق” به این گروه شیعه عراقی حمله کرده باشند.
عادل عبدالمهدی در مصاحبهای با تلویزیون دولتی این کشور گفت که “بسیاری از این دشمنان از به وجود آوردن هرج و مرج و درگیری” در عراق سود میبرند.
او تاکید کرد که دولت عراق، هیچ سندی ندارد که نشان دهد اسرائیل شبهنظامیان شیعه عراقی را هدف قرار داده است.
“حشد الشعبی” به معنای “بسیج مردمی” است و گروهی که به این نام در عراق تشکیل شده، از جمله شبهنظامیانی است که از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران حمایت میشود.
در اواخر ماه اوت (مردادماه) خبرهای ضد و نقیضی درباره انفجاری بزرگ در انبار مهمات گروه حشد الشعبی در شمال بغداد منتشر شد.
اندکی بعد یکی از فرماندهان این گروه، آمریکا را به دست داشتن در این انفجار متهم کرد. او گفت که آمریکاییها، پهپادهای اسرائیلی را به عراق آوردند تا به حشد الشعبی حمله کند.
اما ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا که در عراق حضور دارد با صدور بیانیهای هرگونه دست داشتن در این حمله را رد کرد.
دولت عراق نیز در همان زمان اظهارات یکی از فرماندهان حشد الشعبی را تکذیب کرد.
در عین حال در همان زمان، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل سخنانی به زبان آورد که از سوی برخی تایید دست داشتن این کشور در حملات به حشد الشعبی تفسیر شد.
آقای نتانیاهو گفته بود: “ایران در هیچ کجا مصون نیست.”
به طور معمول اسرائیل دست داشتن در چنین حملاتی را تایید نمیکند.
نخستوزیر عراق در مصاحبه اخیرش در حالی گفته که بغداد سندی مبنی بر دست داشتن اسرائیل ندارد که پیشتر وزارت خارجه این کشور در بیانیهای، اسرائیل را محکوم کرده بود.
سازمان مجاهدین خلق که نخستوزیر عراق از آن نام برده، یکی از سازمانهای مخالف جمهوری اسلامی در ایران است.
این سازمان به مدت چندین دهه در عراق پایگاه نظامی داشت.
اما در پی حمله آمریکا به عراق و سقوط صدام حسین، این سازمان ابتدا خلع سلاح و سپس به کشور آلبانی منتقل شد.
نخستوزیر عراق در حالی از احتمال دست داشتن سازمان مجاهدین خلق در حمله به حشد الشعبی سخن گفته که این سازمان میگوید از مبارزه مسلحانه دست کشیده و به یک سازمان سیاسی غیرمسلح تبدیل شده است.
سازمان مجاهدین خلق در دوران مبارزه مسلحانهاش در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار داشت.
این سازمان در حال حاضر نیز از سوی منتقدینش به عملکرد غیردموکراتیک و فرقهگونه متهم است. ضمن اینکه مسعود رجوی، رهبر این سازمان از سال ۲۰۰۳ ناپدید شده و هیچ خبری از سرنوشت آن از سوی این سازمان منتشر نمیشود.