5 C
Paris
Wednesday, December 11, 2024

مرگبارترین گروه تروریستی جهان کدام است؟

موسسه اقتصاد و صلح در تازه‌ترین گزارش خود نسبت به روند نگران کننده افزایش حملات تروریستی حامیان گروه‌های راست‌افراطی در غرب ابراز نگرانی کرد.

بر پایه گزارش شاخص جهانی تروریسم (GTI) که روز چهارشنبه منتشر شد، حملات تروریستی راست‌افراطی در سال ۲۰۱۹ به رکورد ۴۹ موردی رسیده؛ در حالی که این حملات از سال ۲۰۱۴ تا کنون سالانه حدود ۳۵ مورد بوده و در سال ۲۰۱۰ نیز تنها یک وقوع عملیات تروریستی توسط حامیان این گروه گزارش شده است.

این گزارش حاکیست، ایالات متحده بیش از سایر کشورهای غربی تحت تاثیر رشد حملات تروریستی طرفداران گروه‌های راست‌افراطی قرار گرفته؛ به طوری که نزدیک به نیمی از ۳۳۲ حمله تروریستی از این دست که بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۹ رخ داده، در این کشور بوده است. کشورهای اروپایی از جمله آلمان، بریتانیا، فرانسه و سوئد نیز در این مدت شاهد وقوع ۱۳۲ حمله تروریستی بوده‌اند که مسئولیت آنها توسط طرفداران راست‌افراطی پذیرفته شده است.

مطابق گزارش موسسه اقتصاد و صلح، با ۱۱۳ کشته ناشی از این حوادث، ایالات متحده داغدیده‌ترین کشور بوده است. پس از آن، نروژ با ۷۸ کشته، نیوزیلند با ۷۸ جانباخته، آلمان با ۱۹ فوتی و کانادا با ۱۶ قربانی، بیشترین تلفات ناشی از این حملات را متحمل شده‌اند.

در این میان، حمله تروریستی به مسجد کریستچرچ در نیوزیلند که در ماه مارس سال ۲۰۱۹ رخ داد و منجر به مرگ ۸۹ تن شد، مرگبارترین حمله راست افراطی در غرب بوده است.

اما گزارش شاخص جهانی تروریسم نشان می‌دهد که حملات تروریستی اسلام‌گرایان افراطی در مقایسه با راست‌افراطی مرگبارتر است.

طالبان همچنان مرگبارترین گروه تروریستی جهان است، اما مرگ‌های تروریستی منتسب به این گروه در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۸ درصد کاهش یافته است. با ادامه زوال داعش، این گروه برای نخستین برای از زمان فعال شدن عامل مرگ کمتر از هزار تن در سال ۲۰۱۹ بوده است.

اما موسسه اقتصاد و صلح در گزارش خود خاطرنشان می‌کند که به «نشانه‌هایی از پذیرش خشونت برای تحقق اهداف سیاسی در میان افکار عمومی» دست یافته که نگران کننده است.

در ایالات متحده، تقریباً ۴۰ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی سال ۲۰۲۰ این موسسه، اعمال خشونت در جهت اهداف سیاسی را تا حدی قابل توجیه دانسته‌اند؛ در حالی که این نرخ در دو سال و نیم پیش کمتر از ۱۰ درصد بوده است.

این گزارش همچنین از افزایش بی‌ثباتی اجتماعی و سیاسی در غرب ابراز نگرانی کرده و یادآور شده که طی یکسال گذشته ۷۰ تظاهرات خشونت‌آمیز در غرب ثبت شده که این تعداد در سال ۲۰۱۱ تنها ۱۹ مورد بوده است.

گزارش شاخص جهانی تروریسم در مجموع نشان می‌دهد که مرگ و میر جهانی ناشی از تروریسم برای پنجمین سال متوالی و با متوسط ۱۵.۴ درصد در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته و ۱۳ هزار و ۸۲۶ نفر رسیده است. شصت و سه کشور جهان حداقل یک کشته را در اثر حمله‌های تروریستی شاهد بوده که کمترین میزان از سال ۲۰۱۳ است ولی پنج کشور افغانستان، عراق، نیجریه، سوریه و سومالی بالاترین سهم را در مرگ و میر جهانی ناشی از تروریسم داشته‌اند.

هر چند بیشترین کاهش مرگ و میر در افغانستان و نیجریه گزارش شده ولی این دو کشور هنوز تنها دو کشوری در جهان هستند که بیش از هزار مرگ مرتبط با تروریسم را در سال ۲۰۱۹ ثبت کرده‌اند.

اروپا در سال ۲۰۱۹ شاهد جانباختن ۵۶ نفر به دلیل وقوع حملات تروریستی بوده که ۴۰ مورد آن در ترکیه رخ داده است. پس از ترکیه، بریتانیا با ثبت ۴ مرگ ناشی از عملیات تروریستی در جایگاه دوم قرار دارد.

تروریسم در غرب با گرفتن جان هزار و ۲۱۵ تن در فاصله سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۹ بسیار کمتر از سایر نقاط جهان که در مجموع ۲۳۶ هزار قربانی ناشی از این حملات را داشته‌اند، مرگبار بوده است.

موسسه اقتصاد و صلح در جمع‌بندی گزارش خود، تأثیر اقتصادی جهانی تروریسم در سال ۲۰۱۹ معادل ۲۶.۴ میلیارد دلار ارزیابی کرده که نسبت به سال پیش از آن ۲۵ درصد کاهش یافته است.

شاخص سالانه تروریسم جهانی که در هشتمین سال متوالی توسط موسسه اقتصاد و صلح (IEP) منتشر شده و جامع‌ترین منبع اطلاعاتی در مورد روند جهانی تروریسم به شمار می‌رود.

AriaNews
AriaNewshttps://www.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط