حسن روحانی رئیس جمهور ایران پس از سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در یک نشست مطبوعاتی با خبرنگاران شرکت کرد. او ابتدا طی سخنانی به وضع اقتصادی ایران پس از توافق برجام اشاره کرد و از جمله گفت که تا کنون شرکت های خارجی میلیاردها دلار در ایران سرمایه گذاری کرده و رشد اقتصادی کشور در سه ماهه اول امسال ۷ درصد بوده است.
آقای روحانی همچنین از امید مردم ایران به آینده سخن گفت و اینکه در ملاقات های خود با سران کشورها بر توسعه روابط اقتصادی، علمی و فرهنگی تاکید کرده است.
رئیس جمهور ایران در پاسخ به این پرسش که در صورت خروج آمریکا از برجام واکنش ایران در عمل چه خواهد بود گفت: برجام یک توافق دسته جمعی بین ۷ کشور است و به جز ۳ کشور اروپایی خود اتحادیه اروپا حامی این توافق بوده و بیش از ۳۰ کشور در آن مشارکت داشته اند. بنابراین هر کشوری آغاز کننده نقض این توافق باشد راه انزوای خود را انتخاب کرده است.
او در پاسخ به پرسش دیگری درباره اتهامات دونالد ترامپ علیه ایران گفت: اینها اتهامات جدیدی نیست. در مورد تروریسم چه کسانی القاعده و طالبان را ایجاد کردند و از داعش حمایت کردند؟ چه کسانی نفت غصبی و اشیای عتیقه عراق را از داعش خریداری کردند و چه کسانی ایستادند و شهرهای سوریه و عراق را آزاد کردند؟
رئیس جمهور ایران در مورد حمایت اتحادیه اروپا از برجام گفت: در مذاکراتم با رهبران اروپایی از جمله فرانسه، انگلیس، بلژیک و سوئد همه با صراحت از برجام حمایت می کنند و به من گفتند که نظراتشان را باصراحت به آمریکا اعلام کرده و خواسته اند به این توافق پایبند بماند. او در پاسخ به این پرسش که آیا اروپا به تنهایی می تواند برجام را حفظ کند، گفت برای پاسخ به این سئوال زود است.
آقای روحانی در مورد گزینه های ایران در صورت نقض برجام تاکید کرد: رفتن به سمت سلاح هسته ای گزینه ما نیست اما ممکن است غنی سازی از سر گرفته شود.
رئیس جمهور ایران در قبال این پرسش که آیا حاضر است با رئیس جمهور آمریکا مذاکره کند گفت که این نمی تواند واقع بینانه باشد و رئیس جمهور آمریکا به مردم ایران توهین کرده و در درجه اول باید از مردم ایران عذرخواهی کند.