امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه میگوید که کشورش برای پرهیز از تشدید تنش جاری در دریای سرخ نیرو به این منطقه اعزام نکرده است.
آقای ماکرون که سهشنبه شب در جریان یک کنفرانس خبری با حضور وزرای جدید دولت ترمیم شده تحت ریاست خود سخن میگفت تصریح کرد: پاریس تصمیم گرفته است «برای جلوگیری از تشدید تنش» در منطقه به حملات ائتلاف آمریکا-بریتانیا علیه حوثیها در یمن نپیوندد.
این موضع صریح در حالی از سوی رئیس جمهوری فرانسه بیان شد که نظامیان آمریکایی و بریتانیایی پایان هفته گذشته در پاسخ به حملات اخیر شبهنظامیان یمنی به خطوط کشتیرانی بینالمللی در دریای سرخ و با هدف تضعیف قوای تهاجمی آنها، مواضع حوثیها را در یمن بمباران کردند.
رئیس جمهوری فرانسه با اشاره به تصمیم اتخاذ شده برای نپیوستن به «حملات پیشگیرانه» علیه حوثیها، آنرا برآمده از موضع کشورش مبنی بر «پرهیز از تشدید تنش» عنوان کرد و افزود که این موضوع ماهیت دیپلماتیک دارد و مسئله نظامی نیست.
امانوئل ماکرون همچنین به اسرائیل درباره ادامه حملات علیه غیرنظامیان در غزه و تداوم عملیاتی که به اندازه کافی هدفنمند نیست، هشدار داد.
آقای ماکرون در همین راستا تصریح کرد: «این را به این دلیل می گویم که (چنین حملاتی) در دراز مدت به نفع امنیت نیست.»
وی افزود: تداوم عملیاتی که اکنون در غزه جاری است به معنای پذیرفتن ریسک در بلندمدت و خطراتی است که میتواند در سراسر منطقه از جمله برای خود اسرائیل به همراه داشته باشد.
رئیس جمهوری فرانسه همچنین اعلام کرد که هفت فوریه آینده مراسمی در پایتخت کشورش برای بزرگداشت یاد قربانیان حمله هفت اکتبر حماس به اسرائیل برپا میشود.
وی همچنین با تاکید بر تلاشهای جاری به منظور آزادی گروگانهای فرانسوی باقی مانده در بند در غزه گفت که کشورش در حمله هفت اکتبر حماس ۴۱ شهروند خود را از دست داد و هنوز سه گروگان فرانسوی در اسارت حماس قرار دارند.
کمکهای تازه نظامی به اوکراین
آقای ماکرون بخش دیگری از سخنان خود را به جنگ اوکراین اختصاص داد و یادآور شد که پاریس به زودی کمکهای نظامی تازهای در اختیار کییف قرار خواهد داد.
امانوئل ماکرون که حدود سه سال و نیم دیگر از دوران ریاست جمهوریاش باقی مانده همچنین اعلام کرد که ماه فوریه برای دومین بار پس از آغاز جنگ اوکراین به این کشور سفر خواهد کرد. استفان سژورنه، وزیر خارجه جدید فرانسه هم هفته گذشته در نخستین سفر خارجی خود به کییف رفت.
وی تصریح کرد که به زودی حدود ۴۰ فروند موشک و صدها بمب و مهمات انفجاری از سوی فرانسه در اختیار اوکراین قرار خواهد گرفت.
وعده مبارزه با راست افراطی
رئیس جمهوری فرانسه در بخش موضوعات داخلی از نظم عمومی، مهاجرت و آموزش به عنوان سه محور اصلی سیاستگذاریهای دولتش نام برد و تاکید کرد که خواهان فرانسهای قوی برای مقابله با راست افراطی است.
وی سپس به شدت به حزب راست افراطی «اجتماع ملی» حمله کرد و وعده داد که تا آخرین دقایق ماموریتش به عنوان رئیس جمهوری فرانسه با این جریان که آنرا حزب «دروغ» و «فقر جمعی» خواند مقابله کند.
این در حالیست که آخرین نظرسنجیها حکایت از اقبال بالای رایدهندگان به سمت حزب اجتماع ملی، شش ماه پیش از انتخابات پارلمان اروپا در این کشور دارد.
دفاع از وزرای جنجالی تازه منصوب شده
امانوئل ماکرون در این کنفرانس خبری همچنین از آملی اودئا کاسترا، وزیر آموزش جدید دولت خود که به دلیل سخنانی در توجیه ثبت نام فرزندانش در مدارس خصوصی زیر تیغ انتقادهای شدید اپوزیسیون قرار گرفته، حمایت کرد.
آقای ماکرون در عین حال عذرخواهی وزیر آموزش جدید فرانسه را عیلرغم «ناشیانه بودن» به جا و درست توصیف کرد.
مخالفان دولت ماکرون و احزاب رقیب این عذرخواهی را نپذیرفته و توجیهات مطرح از سوی خانم اودئا کاسترا را در خصوص محل تحصیل فرزندانش که مسئله غیبتهای جبران نشده معلمان در بخش دولتی را به پیش کشید «دروغ» خوانده و خواهان استعفای وی شدهاند.
رئیس جمهوری فرانسه همچنین از شایستگیهای رشیدا داتی، وزیر پیشین دولت سارکوزی که علیرغم کیفرخواست مطرح علیه وی در پرونده اتهام فساد، به وزارت فرهنگ منصوب شده و انتقادهای زیادی را برانگیخته است، ستایش کرد.
طرح آزمایشی لباس یک شکل در مدارس
وی در بخش دیگری از سخنانش به بحث جوانان، آموزش و قرار گرفتن طولانی کودکان و نوجوانان مقابل صفحههای نمایش دیجیتال (گوشیهای هوشمند، تبلت و رایانههای شخصی) پرداخت و گفت که بر اساس توصیه کارشناسان قرار است با تنظیم و وضع مقرراتی احتمالا محدودیتها و یا ممنوعیتهایی در این زمینه در نظر گرفته شود.
امانوئل ماکرون در ادامه یادآور شد که طرح آزمایشی لباس متحدالشکل (یونیفورم) از امسال در برخی موسسات تحصیلی برای تعمیم احتمالی در سال ۲۰۲۶ به اجرا در میآید.
وی یادآور شد که مراسم فارغالتحصیلی از مدارس راهنمایی (کالجها) که پیشتر برچیده شده بود از امسال بار دیگر برگزار خواهد شد.