11.8 C
Paris
Thursday, November 7, 2024

اطلاعات مفید درباره کلروکین، داروی شفابخش کرونا

کلروکین نام دارویی است که بسیاری این روزها برای غلبه بر ویروس جدید کرونا و بیماری «کووید ۱۹» به آن امید بسته اند.
تاکنون بیش از ۱۷ هزار نفر در سراسر جهان جان خود را به دلیل ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا از دست داده اند. این در حالی است که نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر نیز تاکنون به این ویروس مبتلا شده اند. با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در بسیاری از کشورها از جمله ایران نگرانی های زیادی از افزایش آمار مرگ و میر بر اثر ابتلا به «کووید ۱۹» در روزها و هفته های آینده پدید آمده است.
دیدیه رائولت، یک متخصص بیماری های عفونی در شهر مارسی فرانسه است که از هفته ها پیش داروی کلروکین را برای معالجه مبتلایان به ویروس جدید کرونا «موثر» و «اثربخش» می داند. او تاکید می کند که در شرایط فعلی و با توجه به شیوع گسترده ویروس جدید کرونا عدم تجویز کلروکین به بیماران «غیر اخلاقی» است.
این در حالی است که مقامات بهداشتی کشورهای مختلف از جمله فرانسه بسیار در این زمینه محتاط هستند. آنها تاکید می کنند که برای تجویز داروی کلروکین به مبتلایان به «کووید ۱۹» باید منتظر نتایج بررسی ها و تحقیقات بیشتر بود.
تحقیق در مورد تاثیر کلروکین بر مبتلایان به ویروس جدید کرونا در بسیاری از بیمارستان ها از جمله انستیتوی مدیترانه ای بیماری های عفونی در مارسی آغاز شده است. دیدیه رائولت مسئول این انستیتو در مارسی است.
در این گزارش تلاش شده است به برخی از پرسش های اصلی در مورد کلروکین با توجه به دانسته های فعلی پاسخ داده شود.

کلروکین چیست؟
کلروکین که با نام تجاری نیواکین (Nivaquine) نیز به فروش می رسد یک داروی قدیمی است که از ۷۰ سال پیش تاکنون مصرف می شود. از این دارو اغلب برای پیشگیری مالاریا و درمان این بیماری استفاده می شود. هیدروکسی کلروکین نیز یکی از مشتقات کلروکین است که با نام تجاری پلاکونیل به فروش می رسد.
از هیدروکسی کلروکین به طور خاص برای درمان روماتیسم مفصلی و بیماری لوپوس (سل پوستی) استفاده می شود.
یکی از مزایای کلروکین قیمت ارزان آن است. بهای هر ۱۰۰ قرص نیواکین در فرانسه بین پنچ تا شش یورو است.

از بررسی‌های متخصص فرانسوی چه می‌دانیم؟


دیدیه رائولت داروی کلروکین را بر روی ۲۶ بیمار مبتلا به ویروس جدید کرونا آزمایش کرده است. از این ۲۶ نفر تنها ۲۰ نفر به مصرف داروی کلروکین ادامه دادند. بررسی دیدیه رائولت نشان می دهد که ویروس کرونا شش روز پس از تجویز روزانه ۶۰۰ میلی گرم هیدروکسی کلروکین تنها در بدن ۲۵ درصد از بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» همچنان حضور داشته است.
این در حالی است که این ویروس در بدن ۹۰ درصد از افرادی که داروی هیدروکسی کلروکین را دریافت نکرده بودند پس از شش روز همچنان وجود داشته است.
تجویز روزانه ۶۰۰ میلی گرم هیدروکسی کلروکین به این بیماران به این معنی است که دیدیه رائولت دوز بالاتری از آنچه را که دانشمندان چینی به مبتلایان به ویروس جدید کرونا تجویز می کردند آزمایش کرده است.
دیدیه رائولت ضمن تاکید بر «شفابخشی» کلروکین برای بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا بر این باور است که همزمان با تجویز هیدروکسی کلروکین باید آنتی بیوتیک آزیترومایسین نیز به مبتلایان به «کووید ۱۹» داده شود. او بر این باور است که به زودی «همگان» از این ترکیب دارویی برای معالجه بیماران مبتلا به نوع جدید ویروس کرونا استفاده خواهند کرد.

نتیجه تحقیق دانشمندان چینی درباره استفاده از کلروکین چه بود؟
دانشمندان چینی روز ۱۹ فوریه (اول اسفند) نتیجه یک تحقیق در مورد استفاده از داروی کلروکین برای معالجه بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا را منتشر کردند. آنها در حدود ۱۰ بیمارستان برای درمان بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» از کلروکین استفاده کردند.
نتیجه پژوهش دانشمندان چینی در مورد تاثیر کلروکین بر روی «بیش از ۱۰۰ فرد» مبتلا به ویروس جدید کرونا «امیدبخش» توصیف شده است. با این حال اطلاعات بیشتری از این بیماران و مشخصات آنها منتشر نشده است.
پزشکان چینی نتیجه گرفته اند که فسفات کلروکین از دیگر داروهایی که به مبتلایان به ویروس کرونا تجویز شده «موثرتر» بوده است. آنها بر این باور هستند که فسفات کلروکین باعث شده است که وضعیت ریه های بیماران بهبود یابد و حال عمومی آنها زودتر بهتر شود.
داده های تحقیق دانشمندان چینی منتشر نشده است و در نتیجه امکان مقایسه میزان تاثیر فسفات کلروکین بر روی مبتلایان با دیگران (افرادی که فسفات کلروکین دریافت نکرده بودند) وجود ندارد.

استدلال منتقدان استفاده از کلروکین چیست؟
بسیاری از پزشکان با استفاده از کلروکین برای درمان بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا تنها بر اساس آزمایش دیدیه رائولت و دانشمندان چینی مخالفت می کنند. آنها به روش آزمایش های انجام شده بر روی مبتلایان به بیماری «کووید ۱۹» انتقاد دارند. برخی نیز بر این باور هستند که عدم ادامه درمان از سوی شش بیمار در بررسی های دیدیه رائولت به این دلیل بوده است که هیدروکسی کلروکین تاثیری بر حال آنها نگذاشته بود.
منتقدان همچنین تاکید می کنند که پزشکان چینی و ایتالیایی نیز اگر کلروکین را موثر می دانستند می توانستند به تجویز آن بپردازند. عدم تحقق این امر از نظر منتقدان نشان می دهد که بسیاری از پزشکان به تاثیر کلروکین بر روی بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» باور ندارند.
اکثر منتقدان دیدیه رائولت تاکید می کنند که تجویز داروی کلروکین باید پس از بررسی های بیشتر و اطمینان از اثربخشی آن صورت گیرد.
مخالفان استفاده از کلروکین برای معالجه مبتلایان به ویروس جدید کرونا همچنین به اثرات جانبی داروی کلروکین اشاره می کنند. آنها بر این باور هستند که پوشش رسانه ای تحقیق در مورد کلروکین می تواند باعث شود که برخی از بیماران بدون تجویز پزشک و به طور خودسرانه از کلروکین استفاده کنند. امری که به گفته آنها می تواند تبعات سنگینی برای بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» داشته باشد.

اثرات جانبی کلروکین چیست؟
بسیاری از منتقدان دیدیه رائولت بر اثرات جانبی استفاده از کلروکین در بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا اشاره می کنند. حالت تهوع، اخلال در سیستم ایمنی بدن، اخلال در دستگاه گوارش، استفراغ و مشکلات کبدی و حتی خونریزی کبد از جمله اثرات جانبی کلروکین عنوان شده است.
برخی از پزشکان نیز نسبت به اثرات جانبی کلروکین بر قلب و عروق هشدار داده اند. با این حال رایج ترین اثر جانبی کلروکین حالت تهوع و اسهال است.

کلروکین و سیاستمداران
بسیاری از سیاستمداران در حالی که کشورهایشان با بحرانی کم سابقه در حوزه سلامت روبرو است در مورد داروی کلروکین اظهارنظر کرده اند. الیویه وران، وزیر بهداشت فرانسه اعلام کرده است که پزشکان در این کشور از این پس برای درمان بیمارانی که به دلیل ابتلا به ویروس جدید کرونا حال وخیمی دارند داروی کلروکین را تجویز خواهند کرد.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز از دیدیه رائولت خواسته است تا عضویت در شورای مشورتی دانشمندان این کشور برای کمک و ارائه مشورت به دولت برای مواجهه با بحران شیوع ویروس جدید کرونا را بپذیرد.
کریستیان استروزی، شهردار نیس که پیش از این به ویروس جدید کرونا مبتلا شده بود یکی از مدافعان تجویز داروی کلروکین در فرانسه است. او بنا به توصیه دیدیه رائولت برای درمان خود از کلروکین استفاده کرد و اکنون اعلام کرده است که برای تمام بیمارستان های نیس کلروکین تهیه کرده است تا برای معالجه بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» مشکلی در این شهر وجود نداشته باشد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز یکی از طرفداران تجویز کلروکین برای معالجه مبتلایان به نوع جدید ویروس کرونا است. او بر این باور است که استفاده از هیدروکسی کلروکین به همراه آزیترومایسین می تواند «یکی از بزرگترین تحولات در تاریخ پزشکی» را رقم بزند.
با این حال اداره مواد غذایی و دارویی آمریکا تاکید کرده است که تصمیم به تجویز این ترکیب دارویی برای بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» نگرفته است و تحقیقات بیشتری باید در مورد تاثیر این دارو بر بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا انجام شود.

منبع، یورونیوز

AriaNews
AriaNewshttps://www.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط