وزارت امورخارجه ایران روز شنبه هشتم مهرماه در بیانیه ای اقدام آمریکا را در حذف نام سازمان مجاهدین خلق از فهرست گروه های تروریستی آن کشور، محکوم کرده و گفته است معیار های آمریکا برای مبارزه با تروریسم دوگانه است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، در بیانیه وزارت امور خارجه ایران آمده است: اگرچه این سازمان پیش از این نیز« آزادانه و بدون هیچ مانعی در امریکا فعالیت می نمود اما دولت امریکا با این اقدام مغایر با مسئولیت های بین المللی خود ثابت نمود که همچنان با نگاه ابزاری به پدیده تروریسم از معیارهای دوگانه در این خصوص استفاده می کند و تروریسم از نظر این کشور به تروریسم خوب و بد تقسیم می شود.»
وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که «براساس اقدام سازمان مجاهدین خلق در علنی محکوم کردن خشونت، تایید نشدن انجام هرگونه اقدام تروریستی توسط این گروه در یک دهه اخیر، و همکاری مسالمتآمیز آن در بستن اردوگاه شبه نظامی اشرف» نام این سازمان را از فهرست گروههای تروریستی خود خارج کرده است.
وزارت امور خارجه ایران در بیانیه خود اقدام آمریکا را «ضد ایرانی» خوانده و تصریح کرده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت شدید این اقدام غیرمسئولانه دولت امریکا که با بیش از دوسال فعالیت های پوششی وعلنی برخی مقامات رسمی این کشور در حمایت از خارج ساختن نام سازمان مجاهدین خلق « از فهرست مزبور صورت گرفت، اعلام می دارد که این گونه اقدامات مغایر با تعهدات حقوقی و بین المللی امریکا باعث مسئولیت آن دولت در همه اقدامات تروریستی گذشته؛ حال و آینده» این سازمان خواهد شد که «باید در قبال آن پاسخگو » باشد.
واکنش ها به اقدام آمریکا
در همین حال، برخی دیگر از مقام های جمهوری اسلامی به اقدام آمریکا در حذف نام سازمان مجاهدین خلق از فهرست گروههای تروریستی واکنش نشان داده اند.
علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر ایران، روز شنبه تصمیم آمریکا برای حذف نام سازمان مجاهدین خلق از فهرست تروریستی را نشانه «شکست» این کشور ارزیابی کرده است.
به گزارش خبرگزرای دانشجویان ایران، ایسنا، علی اکبر ولایتی همچنین اضافه کرده است که «اقدام نشانه ورشکستگی سیاسی آمریکاست.»
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حذف نام سازمان مجاهدین خلق را از فهرست گرو های تروریسیتی را محکوم کرده و گفته است: آمریکا با چنین اقدامی باید پاسخگوی حمایت آشکار از تروریسم باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس، علاءالدین بروجردی همچنین گفته که سازمان مجاهدین خلق «در چند دهه گذشته ۱۶ هزار» نفر را در ایران کشته اند.
مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، نیز گفته است:سیاست آمریکا نشان داده این کشور هیچ وقت ثبات لازم را نداشته و در جایی که منافعش ایجاب میکند دست به هر اقدامی میزند. آمریکا با علم و یقین به تروریستی بودن فعالیت سازمان مجاهدین خالق عامدانه و عالمانه آنها را از لیست گروهکهای تروریستی خارج کرده است.
مهدی دواتگر همچنین معتقد است علت این اقدام آمریکا زمینه سازی برای اسکان از اعضای سازمان مجاهدین خلق است که از اردوگاه اشرف خارج شده و هم اکنون در اردوگاه حریه بسر می برند، بوده است.
این در حالی است که مریم رجوی، از رهبران سازمان مجاهدین خلق، روز جمعه هفتم مهر، در واکنش به تصمیم آمریکا مبنی بر خارج کردن نام این سازمان از فهرست گروههای تروریستی گفت که این امر «موازنه قدرت را تغییر خواهد داد».
مریم رجوی، ۵۸ ساله، که روز جمعه اظهار داشت که «الان برای همگان مسجل شده است که این اتهامات [تروریسم] نادرست بوده است».