3.2 C
Paris
Thursday, April 25, 2024

تروریسم سرگرمی

یک تروریست می‌تواند سلاحش را بردارد و داخل یک مدرسه دانش آموزان را به رگبار ببندد یا اینکه سوار بر یک ماشین پر از مهمات، برای یک عملیات انتحاری وارد آن مدرسه شود. یک تروریست می‌تواند منبع آب مدرسه را آلوده به سم کند یا غذای مسموم توزیع کند. واکنش‌ها نسبت به این فجایع همیشه زیاد است خصوصا از سوی مردم. شاید سازمان‌های بین الملی به دلایل سیاسی سکوت کنند ولی مردم چنین نکرده و نخواهند کرد مگر روزی برسد که حساسیت مردم نسبت به این چنین فاجعه‌هایی کاهش پیدا کند!

حقیقت آن است که اقدام تروریستی علیه کودکان و نوجوانان پلید است و پلید‌تر آن که روحیه و عواطف این سن را بستری برای اقدام تروریستی ببینند مانند آنچه در عراق و افغانستان مشهور شد که یک نوع عروسک و اسباب بازی توسط هواپیما بصورت گسترده توزیع شده بود و کودکان به طبع فطرت خود با آنها بازی می‌کردند تا زمانی که آنها منفجر می‌شد و به کودک آسیب می‌زد.

اما این مدل اقدامات تروریستی گویا وارد مرحله جدیدی شده است. رسانه های جدید امروز با تسخیر فکر و ذهن مخاطب خود، او را به یک عامل تروریستی تبدیل می کنند تا آنچه را خود می‌خواهند دیگران انجام دهند.

عدم شناخت رسانه و ماهیت آن سبب شده است تروریست‌ها از بستر رسانه برای تربیت تروریست نیز استفاده کنند. به نظر می رسد گوشه ای از عملیات‌هایی که به نام تکفیری های داعش در سرتاسر جهان رخ داده است بر اساس همین کارکرد رسانه است و برنامه ریزی که داعش با بستر رسانه انجام داده است تا شهروندان عادی یک جامعه را تبدیل به یک عنصر افراطی غیر قابل کنترل کند.

در کنار همه‌ی مدلهای تروریستی که مطرح شد اتفاقاتی که در گوشه کنار جهان بخاطر فراگیر شدن بازی نهنگ آبی رخ می دهد زنگ خطر را بلند کرده است. این بازی بالاخره در ایران هم قربانی گرفت و دو دختر در اصفهان خود را از روی یک پل به قصد خودکشی به پایین پرت کرده اند!

هنوز اطلاعاتی درز نکرده است که پشت پرده این بازی و سازندگان آن و هدفشان از ساخت این بازی چیست ؟ آیا اهداف تروریستی مد نظر داشته اند یا نه؟ ولی باید گفت ماهیت آن تروریستی است و مدلی پیچیده از تروریسم.

مدلی که تروریست در پشت نقاب بازی پنهان است و قاتل و مقتول یک نفر می شود و نامش می شود خودکشی!

حالا اگر یک بازی طراحی شد که فرمان عقل بازیگر به دست بازی ساز افتاد و بازی ساز طوری طراحی کرد که به سمت مردم رگبار ببندد؛ آن وقت چه کسی می خواهد عمق فاجعه را پیش بینی کند؟

آری، ما با مدل جدید و پیچیده ای از تروریسم رو به رو هستیم. برای مقابله با آن هم باید پدر و مادرها هوشیار باشند و هم دستگاه نظارتی و سیاست گذاری در حوزه ارتباطات.

تروریسمی از جنس داعش و گروهک رجوی شستشوی فکری و ایدئولوژیک دارد و عقل و استدلال قوی می تواند جلوگیری کند از تسخیر شدن ولی تروریسمی از جنس نهنگ آبی، از حوزه غفلت و سرگرمی و لذت بهره می‌برد و ضمیر ناخوداگاه آدمی را تسخیر می کند تا آنجا که قربانیانش دیگر سپر و دفاعی ندارند!

محمد حسین‌زاده، بنیاد هابیلیان

AriaNews
AriaNewshttps://aria.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط